www.modernitovarna.com
Baumer

LBFS: spolehlivá detekce hladiny pomocí inovační impedanční metody

Hladinové kapacitně-impedanční spínače LBFS od firmy Baumer jsou spolehlivou alternativou široce rozšířených vibračních spínačů. Spínače LBFS dokážou snímat také hladinu viskózních kapalin a suchých materiálů a mohou být namontovány do tanků, zásobních nádrží nebo potrubí v libovolné pozici. Měření není ovlivňováno prouděním, turbulencemi, bublinami, pěnou ani rozptýlenými tuhými částicemi. Kompaktní, hladká hlavice senzoru je odolná proti ulpívání média. Krátká doba odezvy umožňuje rychlou detekci hladiny při plnění nádrží, a to za současného udržení velké přesnosti a spolehlivosti.

LBFS: spolehlivá detekce hladiny pomocí inovační impedanční metody
Hladinový spínač LBFS detekuje média v tancích, zásobních nádržích a potrubích. Může být používán pro ochranu nádob proti přeplnění, pro ochranu čerpadel před chodem naprázdno a pro oddělení nemísitelných kapalin (voda- olej). Oblast použití je extrémně široká: úprava a rozvod pitné vody, kanalizace a čištění odpadních vod, filtry HVAC, hydraulické systémy, distribuce pohonných hmot, bioplynové stanice, výroba dřevěných pelet, obilné mlýny, čerpadla nebo železniční doprava.

Kryt spínače z korozivzdorné oceli je kompaktní a extrémně robustní. Instalace s využitím těsnicí teflonové pásky je velmi snadná. Spínač se pohodlně konfiguruje pomocí programátoru FlexProgrammer 9701 připojeného na PC. Vzhledem k době odezvy pouze 0,2 s pracuje hladinový spínač LBFS velmi spolehlivě i při rychlém plnění a vyprazdňování nádrží. Rozsah pracovních teplot je široký: -40 až +115 °C.

Spínač LBFS pracuje na kapacitně-impedančním principu s frekvenční metodou vyhodnocení změn impedance měřicího obvodu. Vysílač emituje signál o vysoké frekvenci (100 až 180 MHz). Měřené médium tvoří dielektrikum virtuálního kondenzátoru a snímač detekuje fázový posuv v měřicím obvodu tvořeném tímto kondenzátorem a cívkou v hlavici snímače. Fázový posuv je závislý na relativní permitivitě (starším názvem dielektrické konstantě) média. Jakmile snímač zaznamená, že relativní permitivita překročila stanovené meze, spínač sepne. Snímač má velkou citlivost a rozsah měřených relativních permitivit od 1,5 do 100. Může tedy snímat všechny druhy prášků, granulátů a kapalin. Spolehlivě detekuje plnění i tak obtížných médií, jako je granulát polyamidu nebo papír. Měřicí metoda má v porovnání s jinými metodami, např. vibračními, ultrazvukovými nebo optickými hladinovými spínači, mnoho výhod. Spínač LBFS neobsahuje žádné pohyblivé části, není citlivý na změny vodivosti, teploty nebo tlaku. Je vhodný pro širokou škálu úloh, pro něž bylo dříve nutné používat spínače pracující na různých principech.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP