www.modernitovarna.com
HERMLE News

FLEXIBILITA NA DRUHOU – ROBOTICKÝ SYSTÉM RS

RS 1 pro plně automatickou manipulaci s paletami a obrobky – spolehlivá automatizace procesu 24 hodin denně.

FLEXIBILITA NA DRUHOU – ROBOTICKÝ SYSTÉM RS

Robotický systém RS 1 je plnohodnotná kombinovaná buňka pro automatizaci palet a obrobků. Novinka Hermle přesvědčí maximální flexibilitou a produktivitou: koncepce regálových zásobníků zajišťuje obzvláště dlouhou dobu autonomního chodu, výměna podavačů a přípravků probíhá automaticky a plnohodnotné osazovací stanoviště umožňuje osazování palet a nosičů obrobků paralelně s hlavním časem. Pro mnoho podniků je RS 1 vhodné automatizační řešení, ale to ještě není zdaleka všechno. Rozhodování:

Systém jednoho nebo dvou strojů. Robotický systém RS 1 je vysoce variabilní a může být použit s jedním strojem nebo propojen se dvěma stroji za účelem dosažení maximálního výkonu. Později lze také provést dovybavení z jednoho na dvě obráběcí centra nebo lze přidat třetí regálový modul, čisticí systém, měřicí stroj nebo přepravní systém bez řidiče (FTS).

Díky instalační ploše pouhých 12 m2 nabízí robotický systém RS 1 vždy volný přístup k pracovním prostorům strojů, bez ohledu na to, zda je připojeno jedno nebo dvě obráběcí centra.


FLEXIBILITA NA DRUHOU – ROBOTICKÝ SYSTÉM RS
Robotický systém RS 1 s osou pojezdu robota mezi oběma obráběcími centry

Variabilní volba stroje

Celková koncepce RS 1 funguje s různými obráběcími centry Hermle: C 12, C 22, C 250, C 32, C 400 nebo C 42. Přitom vůbec nezáleží na tom, zda jsou propojeny dva stejné nebo dva různé stroje. V případě jednoho stroje je automatizace řízena pomocí Hermle-Automation-Control-System zkráceně HACS nebo pomocí systému řízení výroby SOFLEX, u dvou strojů řízení vždy zajišťuje SOFLEX.


FLEXIBILITA NA DRUHOU – ROBOTICKÝ SYSTÉM RS
Pohled shora na robotický systém RS 1 připojený vlevo a vpravo ke dvěma obráběcím centrům C 22 U Hermle – až tři zásobníkové moduly zajišťují dlouhou dobu autonomního chodu a uchovávají palety, univerzální matrice a podavač

Automaticky vyrábět víc

NC řízený upínač s dlouhým zdvihem a podavače umožňují plně automatickou výměnu obrobků. Inovativní robotický systém RS 1 v kombinaci se zásobou jednotlivých dílů v plynule nastavitelných univerzálních matricích automaticky zvýší produktivitu. Právě v tom je jedna z největších výhod: NC podavač a automaticky nastavitelné upínací prostředky se – díky velmi velkému rozsahu uchopení a upnutí – přizpůsobí polotovarům obrobků, takže jsou téměř úplně eliminovány manuální zásahy.

Tři individuálně volitelné regálové zásobníkové moduly zajišťují optimální přípravu dílů. Ať již jsou to palety o rozměrech až do 398 x 398 mm nebo univerzální matrice v pěti variantách pro krychlové nebo válcové polotovary obrobků. Všechno se do regálových zásobníků vejde, včetně nejrůznějších podavačů nebo upínacích prostředků. Další plus pro vaši produktivitu: Stroje lze samozřejmě provozovat i nezávisle na sobě.

Jednoduchá manipulace

RS 1 je zcela integrován do softwarového světa Hermle, a proto se snadno obsluhuje prostřednictvím dotykové obrazovky – a to jako samostatný stroj. Manuální zásahy téměř neexistují.


FLEXIBILITA NA DRUHOU – ROBOTICKÝ SYSTÉM RS
Osazovací stanoviště robotického systému RS 1

Hacs

Hermle Automation-Control-System je osvědčený řídicí software od firmy Hermle. Intuitivní obsluha a jasná struktura pomáhá předcházet chybám. Na očích jsou všechny relevantní údaje, jako přehled systému, výrobní postupy, postupové schéma a přehled nástrojů. Předběžný výpočet doby chodu a použití nástrojů. Všechny nově osazené obrobky se automaticky začlení do postupového schématu. Kdykoliv lze ovlivnit prioritu obrábění. A to vše pomocí přetahování (drag & drop) s optimální vizualizací.

www.hermle.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP