www.modernitovarna.com
SCHUNK News

INTELIGENTNĚ K VÝKONU ZA DVA: NOVÝ ITENDO2

Frézování, zahlubování nebo mikroobrábění ─ inteligentní upínač nástrojů iTENDO již prokázal své přínosy v početných aplikacích Nyní byl na trh uveden jeho následovník: iTENDO2 is je kompaktnější, výkonnější a nabízí významně více možností pro aplikace.

INTELIGENTNĚ K VÝKONU ZA DVA: NOVÝ ITENDO2
Ve verzi iTENDO² pad je inteligentní upínač nástrojů dodán zákazníkovi s počítačovým tabletem v hliníkovém pouzdře. Dodaná aplikace dává uživatelům transparentní způsob, jak zmapovat a optimalizovat svůj kovoobráběcí proces.

Díky svému zmenšenému provedení může nahradit standardní upínače nástrojů systémem kus za kus a proto může také zhodnotit sériové činnosti. Navíc jej jeho zvýšená rychlost otáčení činí vhodným pro aplikace jako v oblastech letecké techniky a mikrobrábění.

iTENDO² rozpozná, když je v procesu obrábění něco špatně. Například jestliže se vyskytnou nadměrné vibrace, jestliže jsou tam stopy po chvění, nebo pokud nemá nástroj daleko ke zlomení. Vybavený senzorem a jednotkou vysílače, monitoruje inteligentní upínač nástrojů vibrace přímo na nástroji. Pokud se podmínky na řezně hraně nebo nástroji změní, může reagovat v reálném čase díky uzavřené řídící smyčce a předejít tak poškození obrobku nebo nástroje.

Jeho předchůdce iTENDO již vynikal v několika oblastech použití, když došlo na klasické frézování a další. iTENDO² teď otvírá dveře pro ještě více možností: s jeho zvýšenou rychlostí maximálně až 30 000 ot/min existují široké možnosti použití v leteckém průmyslu, zpracování skla, v automobilovém průmyslu a lékařské technice. Demonstruje své schopnosti také v náročných sériových operacích. Díky svému optimalizovanému instalačnímu prostoru může nahradit standardní upínače nástrojů systémem kus za kus. To eliminuje nutnost stroj přeprogramovat. Jeho přesahující obrysy zůstávají nezměněné ve srovnání se standardními upínači nástrojů. Nový iTENDO2 bude k dispozici počínaje říjnem ve velikosti TENDO HSK-A 63 s průměrem 20 x 90. Menší upínací průměry mohou být pokryty použitím redukčních pouzder.

Pro snadný způsob, jak zahájit sledování procesů, nabízí SCHUNK iTENDO² ve třech balíčcích s rozdílným vybavením. Všechny vyhovují různým požadavkům na využití údajů. Zprovoznění je zvláště rychlé s balíčkem iTENDO² pad. Tady je inteligentní upínač nástrojů dodán zákazníkovi s počítačovým tabletem již v hliníkovém pouzdře. Jinými slovy: zapněte jej, připojte jej k počítačovému tabletu a je připraven. Použitím dodané aplikace může uživatel znovu získat všechna důležitá data přímo na počítačovém tabletu a použít je pro parametrizaci a analýzu trendů. Pozornost je soustředěna na transparentnost procesu a jednoduchou optimalizaci procesu pro zamezení vibrací. To znamená, že lze dosáhnout nejen lepší kvality povrchu, ale také významně delší životnosti nástroje. Na jaře 2022 uvede SCHUNK na trh upínač pro snadné připojení iTENDO2 easy connect. Tato více specializovaná verze zákazníkům nejen umožní sledovat své procesy prostřednictvím svého datového rozhraní, ale také sledovat je stejně jako své stroje. A plánovaný balíček iTENDO² pro nabídne ještě více možností. Díky plné integraci stroje budou uživatelé schopni použít toto vybavení k řízení procesů v reálném čase.

www.schunk.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP