www.modernitovarna.com
Walter Tools News

ZÁVITOVÁ FRÉZA S VYMĚNITELNÝMI BŘITOVÝMI DESTIČKAMI WALTER T2711 & T2712 AŽ M16 - SKVĚLÁ „MALÁ“ ALTERNATIVA K SLINUTÉMU KARBIDU

S novými variantami závitových fréz T2711 a T2712 nabízí společnost Walter zákazníkům řešení vyměnitelných břitových destiček pro menší základní a průchozí závity (≤ 2,5 × DN) v rozměrech M16, M18 a UNC 3/4. Lze je použít téměř v jakémkoli materiálu.

ZÁVITOVÁ FRÉZA S VYMĚNITELNÝMI BŘITOVÝMI DESTIČKAMI WALTER T2711 & T2712 AŽ M16 - SKVĚLÁ „MALÁ“ ALTERNATIVA K SLINUTÉMU KARBIDU

Drážky pro třísky zabraňují otlačování nástrojů vznikajícími třískami; vnitřní chlazení zajišťuje spolehlivý odvod třísky. Nástroj je tak optimálně navržen pro vysoké řezné rychlosti a posuvy na zub. Lehkořezné vyměnitelné břitové destičky WSM37S, kterými je fréza vybavena, jsou k dispozici ve dvou geometriích: jako D67, univerzálně použitelné pro maximální životnost nástroje, a jako D61 s antivibrační fazetou pro klidný chod i v obtížných pracovních podmínkách. Zákazníci, kteří již používají břitové destičky 06 v jiných frézách, je mohou používat i s variantami T2711 a T2712.

„Malé“ T2711 a T2712 byly vyvinuty zejména pro uživatele, kterým se drahé karbidové závitové nástroje nevyplatí, například z důvodu malých množství. Díky nízkým investičním a nástrojovým nákladům a vysoké flexibilitě jsou nové závitové frézy s vyměnitelnými břitovými destičkami hospodárnou alternativou k frézám ze slinutého karbidu. Na rozdíl od fréz ze slinutého karbidu nevyžadují tyto nástroje obnovu. To znamená, že je třeba vyměnit pouze řezné destičky. U menších množství se tím kompenzuje i delší doba obrábění a rozhodujícím způsobem se zvyšuje hospodárnost. S frézami T2711 a T2712 mohou uživatelé obrábět také různá stoupání závitů a všechny materiály ISO skupin P, M, K, N, S a H (až do 55 HRC). Obojí přispívá k tomu, že závitová fréza šetří náklady na nástroje a skladování. K tomu se přidává snadná manipulace (např. málo časté korekce poloměru) a vysoká procesní spolehlivost.

www.walter-tools.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP