www.modernitovarna.com
Walter Tools News

WALTER PŘEDSTAVUJE NOVOU SORTU NA SOUSTRUŽENÍ CBN WBH20C PRO OBRÁBĚNÍ ISO H

S novou sortou vyměnitelných břitových destiček CBN WBH20C představuje firma Walter poprvé řezný materiál, který sama vyvinula.

WALTER PŘEDSTAVUJE NOVOU SORTU NA SOUSTRUŽENÍ CBN WBH20C PRO OBRÁBĚNÍ ISO H

Nástroje lze obdržet jako destičku s plným rádiusem a s geometrií V s tvarovým lůžkem WL, volitelně s geometrií Wiper nebo bez této geometrie u destiček ISO. Vyměnitelné břitové destičky CBN s nově vyvinutým povlakem HiPIMS jsou na trhu unikátní. Povlak (TiAlN-PVD s krycí vrstvou z nitridu zirkonia), napojení vrstvy na CBN a proces předběžné úpravy jsou zaregistrované jako patent. V kombinaci s rovněž vlastním tvarovým lůžkem WL firmy Walter dosahují vyměnitelné břitové destičky v lůžku mimořádně vysoké stability. Tím se snižuje mikrovylamování břitu a je zabezpečena dlouhá životnost a vysoká procesní spolehlivost: ideální pro soustružení profilů a pro dynamické soustružení.

Vyměnitelné břitové destičky CBN na soustružení jsou vhodné pro dokončování kalených ocelí s hladkým řezem a při mírně přerušovaném řezu. Lze použít s chlazením, což doporučujeme. V mnoha případech nahrazuje broušení. Kromě vyšší procesní spolehlivosti je pro uživatele zajímavá především odolnost nové sorty proti opotřebení. Vyplývá z kombinace vysoce čistého CBN a inovativního povlaku PVD s vynikajícím napojením vrstev. Světlá krycí vrstva umožňuje optimální rozpoznávání opotřebení. Potenciální oblasti použití jsou materiály ISO H až 65 HRC jako zušlechtěné oceli nebo ložisková ocel.

www.walter-tools.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP