www.modernitovarna.com
MAXWELL

Systém pro stabilizaci napětí VSS od firmy Continental pro některé typy vozů Cadillac ATS a CTS Sedan budou napájeny ultrakondenzátory

Společnost Maxwell Technologies oznámila, že od roku 2016 bude standardní součástí výbavy vozů Cadillac ATS Coupe a CTS Sedan, kromě modelů ATS-V, CTS-V a CT6, systém pro stabilizaci napětí VSS (Voltage Stabilization System) napájený ultrakondezátory.

Systém pro stabilizaci napětí VSS od firmy Continental pro některé typy vozů Cadillac ATS a CTS Sedan budou napájeny ultrakondenzátory
General Motors je první severoamerický výrobce originálních dílů (OEM) pro automobilový průmysl, který používá jako součást systému start-stop, jenž snižuje spotřebu, zvyšuje výkon, omezuje emise a zvyšuje komfort řidiče a cestujících, systém pro stabilizaci napětí využívající ultrakondenzátory.

Systém start-stop automaticky vypne motor, když řidič zastaví, a po sešlápnutí plynu jej znovu nastartuje. To snižuje emise a spotřebu.

Systém start-stop doplněný o systém stabilizace napětí s ultrakondenzátory je schopen vmžiku dodat zvýšený výkon, když je třeba nastartovat motor, a omezuje tak velikost proudu, který je při každém startu opakovaně odebírán z akumulátorové baterie a zkracuje její životnost.

Elektronicky řízená stabilizace napětí přináší hladší start motoru, omezuje jeho vibrace a zlepšuje jízdní komfort.

Ultrakondenzátory značky Maxwell, použité v systémech VSS firmy Continental, tedy slouží jako dodatečný zdroj elektřiny pro stabilizaci napájecí sítě automobilu v okamžicích, kdy je třeba dodat velký výkon.

„Výrobci automobilů po celém světě hledají nové způsoby, jak zvýšit výkon automobilů a přitom uspokojit zájem zákazníků o co nejnižší spotřebu,“ řekl Jon Buckles, program manager pro hybridní automobily společnosti Continental Automotive Systems. „Systém stabilizace napětí od firmy Continental, který používá ultrakondenzátory Maxwell, je pro výrobce automobilů možností, jak zvýšit spokojenost zákazníků s jízdními vlastnostmi automobilů.“

„Pro vlastníky automobilů stále je důležitou vlastností výkon motoru, a ultrakondenzátory Maxwell umožňují snížit spotřebu bez omezení výkonu,“ řekl dr. Franz Fink, výkonný ředitel společnosti Maxwell Technologies. "To, že si společnost GM vybrala systémy VSS od firmy Continental, dokládá možnosti využití ultrakondenzátorů v automobilovém průmyslu na cestě k elektrifikaci vozidel.“

Na rozdíl od akumulátorů, které ukládají a vyrábějí elektřinu prostřednictvím chemických reakcí, ultrakondenzátory ukládají elektřinu v elektrickém poli. Metoda ukládání elektřiny do kondenzátoru umožňuje jeho nabití a vybití ve zlomku sekundy, v širokém rozsahu pracovních teplot (od -40 do +65 °C), s trvanlivostí více než milion cyklů nabití a vybití a plnou odolností proti rázům a vibracím.

Další zdroje informací od firmy Maxwell Technologies:
Maxwell Technologies pro automobilový průmysl: http://bit.ly/1KaDIU4
Maxwell Technologies na Twitteru: https://twitter.com/Maxwell_Tech
Maxwell Technologies na Facebooku: http://on.fb.me/10e2nPA
Maxwell Technologies na LinkedIn: http://linkd.in/Z4737Y
Maxwell Technologies na Google+: https://plus.google.com/+MaxwellTech/

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP