www.modernitovarna.com
MAXWELL

Firma CAF Power & Automation si vybrala pro moduly určené pro bezdrátové tramvaje techniku od Maxwell Technologies

Ultrakondenzátory Maxwell umožňují úspěšný provoz bezdrátových tramvají

Firma CAF Power & Automation si vybrala pro moduly určené pro bezdrátové tramvaje techniku od Maxwell Technologies
Vysokokapacitní články DuraBlue™ od Maxwell Technologies

Společnost CAF Power & Automation, která je globálním výrobcem dopravních prostředků a příslušenství pro drážní dopravu, si pro pro dodávku komponent pro zařízení pro ukládání energie ACR (Acumulador de Carga Rápida, rychlonabíjecí akumulátory), určená pro lehká drážní vozidla pro osobní dopravu, vybrala společnost Maxwell Technologies, přední firmu v oblasti vývoje a výroby techniky pro ukládání energie a napájení prostřednictvím ultrakondenzátorů.

Akumulátory ACR bude společnost CAF používat mimo jiné ve svém nejnovějším projektu plně bezdrátových (catenary-free; bez trolejového vedení) elektrických vozů, které vyvíjí pro nové linky hromadné dopravy ve městě Kao-Siung na Tchaj-wanu. V nových tramvajích pro již existující tramvajovou síť v Tallinnu v Estonsku budou tyto akumulátory sloužit pro úsporu energie.

Technika pro ukládání elektrické energie prostřednictvím nabíjení kondenzátorů umožňuje v mnoha případech v drážní dopravě realizovat napájení s velkou hustotou výkonu. Ultrakondenzátory Maxwell jsou pro možnost velmi rychlého nabíjení a pohotového napájení zvláště vhodné pro vozy hromadné dopravy, např. pro tramvaje CAF. Společnost CAF si vybrala firmu Maxwell ke spolupráci na vývoji napájecího systému ACR, který má dodávat konstantní výkon bez potřeby používat nevzhledné trolejové vedení a přitom také rekuperovat energii z brzdění. Akumulátory ACR od společnosti CAF, jejichž klíčovou součástí jsou ultrakondenzátory Maxwell, dokážou uspořit až 30 % spotřeby elektrické energie.

„Poptávka po nové, pokrokové technice pro ukládání a úspory elektřiny výrazně stoupá, a neočekáváme, že by se tento vývoj v následujících několika letech zpomalil,“ řekl Harkaitz Ibaiondo, ředitel prodeje a marketingu společnosti CAF. „Naše akumulátory ACR pro ukládání elektrické energie jsou klíčovým prvkem pro napájení bezdrátových elektrických dopravních prostředků. Ultrakondenzátory Maxwell jsou perfektní volbou pro rekuperaci elektrické energie a její pohotovou dodávku. Znalosti a zkušenosti společnosti Maxwell v oblasti ukládání elektrické energie do kapacitních článků jsou přesně to, co potřebujeme.“

„Ultrakondenzátory poutají velkou pozornost předních firem působících v oblasti drážní dopravy na celém světě,“ řekl Franz Fink, prezident a výkonný ředitel společnosti Maxwell. „Ultrakondenzátory Maxwell splňují požadavky na alternativní zdroj energie a pohotové napájení, a jsou proto pro CAF perfektní volbou. Je to další potvrzení naší schopnosti dodávat techniku, která zlepšuje energetickou účinnost a omezuje emise oxidů uhlíku.“

Další informace o firmě Maxwell Technologies:
Blog Maxwell Technologies: http://bit.ly/1O0L7XR
Maxwell Technologies na Twitteru: https://twitter.com/Maxwell_Tech
Maxwell Technologies na Facebooku: http://on.fb.me/10e2nPA
Maxwell Technologies na LinkedIn: http://linkd.in/Z4737Y
Maxwell Technologies na Google+: https://plus.google.com/+MaxwellTech/

O CAF:
CAF Power & Automation je přední společnost v oboru vývoje a výroby zařízení pro drážní dopravu. Vyvíjíme trakční zařízení, řídicí a komunikační systémy a zařízení pro ukládání energie.
Naše trakční zařízení pro lokomotivy, vozy metra, elektrické vlakové soupravy a tramvaje se používají po celém světě. Jsou plně integrované s našimi řídicími a dohledovými systémy, multimediálními platformami a telekomunikačními systémy.

V rámci akce Green Line dodáváme systémy ACR FREEDRIVE pro elektrické soupravy zcela bez trakčního vedení a se sníženým vlivem na životní prostředí a systémy ACR EVODRIVE, které rekuperují elektrickou energii při brzdění a a zvyšují tak energetickou účinnost pohonu. Oba systémy lze integrovat do nových i starších vozidel. Naše zařízení, která používají nejnovější techniku a vyznačují se vysokou spolehlivostí, jsou nejlepší referencí, kterou oceňují přední výrobci kolejových dopravních prostředků. Pro více informací nás navštivte na www.cafpower.com.

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP