www.modernitovarna.com
MAXWELL

Systém pro ukládání elektřiny z větrných elektráren

Firma Beijing Huadian Tianren Electric Power Control Technology Co., Ltd., dceřiná společnost China Guodian Corporation, si vybrala ultrakondenzátory Maxwell jako klíčovou součást systému pro ukládání elektřiny v ukázkovém projektu farmy větrných elektráren. China Guodian Corporation je jedna z pěti největších elektrárenských společností v zemi a uvedený projekt je na světě prvním úložištěm elektřiny s ultrakondenzátory, které je určené pro větrnou farmu s výkonem v řádu megawattů.

Systém pro ukládání elektřiny z větrných elektráren
„Dlouhá životnost ultrakondenzátorů a schopnost rychlé odezvy jsou předpokladem pro hladké vyrovnání fluktuací výkonu elektrárny a umožňují připojit velké větrné farmy k síti jako spolehlivý zdroj elektřiny,“ řekl Yu Kang, vedoucí ukázkového projektu firmy Beijing Huadian Tianren Electric Power Control Technology Co.

„Oceňujeme zkušenosti firmy Maxwell v oblasti ukládání elektřiny, stejně jako jejich moderní a spolehlivé produkty.“

Ukázkový projekt využívá 1 152 ultrakondenzátorových modulů s napětím 56 V a kapacitou 130 F. Jde o největší ultrakondenzátorové moduly určené pro větrné farmy v celé Číně.

„Ultrakondenzátory Maxwell jsou pro tento ukázkový projekt ukládání elektřiny z větrných elektráren nejlepším řešením. S rostoucí poptávkou vidíme velkou příležitost v partnerství s dalšími čínskými zákazníky, abychom ultrakondenzátorové systémy pro ukládání elektřiny rozšířili do více oblastí použití,“ řekl Dr. Franz Fink, prezident a výkonný ředitel firmy Maxwell.

Ve srovnání s konvenčními akumulátorovými bateriemi jsou ultrakondenzátorové moduly schopné rychlého nabití i vybití, mají delší životnost a lepší výkon při nízkých teplotách.

Ultrakondenzátory od firmy Maxwell stabilizují krátkodobé fluktuace výstupního výkonu. Použijí-li se propojené do rozlehlé soustavy, zajistí spolehlivou dodávku elektřiny z větrných elektráren do sítě.

Více o ultrakondenzátorových modulech Maxwell pro větrné elektrárny:
Ultrakondenzátorové moduly Maxwell s napětím 56 V vyrovnávají krátké poklesy a výpadky hlavního zdroje. Při delších výpadcích zajistí moduly přechod na dlouhodobější záložní zdroj, např. motorgenerátor nebo palivové články. V průmyslu poskytují ultrakondenzátorové moduly výkon potřebný pro řízenou odstávku technologických zařízení.

Moduly mají v záložním režimu, při jen občasném využívání, životnost patnáct let. Jsou určené pro standardní montáž do racku. Modul o výšce 4U je určen pro zálohování výkonu 10 kW po dobu 15 s. Dva moduly se vejdou do 19" racku a tři do 23" racku.

Ultrakondenzátory Maxwell v těchto úlohách úspěšně nahrazují klasické akumulátorové baterie. Po dobu 14 let nevyžadují údržbu a jsou zcela netoxické.

Více informací najdete na www.maxwell.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP