www.modernitovarna.com
Walter Tools News

NEJMODERNĚJŠÍ ROZHRANÍ: HSK PRO WALTER CAPTO™

Se zdokonalením upínacího kuželu HSK pro Walter Capto™ představuje výrobce prémiových nástrojů Walter systémové rozhraní na nejmodernější úrovni.

NEJMODERNĚJŠÍ ROZHRANÍ: HSK PRO WALTER CAPTO™
Nový upínací kužel HSK pro Walter Capto™

Se zdokonalením upínacího kuželu HSK pro Walter Capto™ představuje výrobce prémiových nástrojů Walter systémové rozhraní na nejmodernější úrovni: Se skrytými vyvažovacími otvory (místo vně na nástroji jako doposud), konstrukčně vyvážený z výroby a s otvorem pro datový nosič („chip hole“) rovněž z výroby. Ten už uživatel nemusí vytvořit sám a umožňuje digitální integraci nástroje, například pro automatizovanou správu nástrojů.

Protože údaje nástroje, jako rozměry a podobně, lze vložením datového čipu uložit přímo v nástroji a v případě potřeby načíst, např. pro programování nebo skladování. Společnost z Tübingenu nabízí modulární upínací kužel (HA06-C... a HA10-C...) HSK-A na Walter Capto™ s rozhraním HSK-A 63 nebo HSK-A 100 ve velikostech Capto C3–C8.

Jako výhody pro uživatele uvádí výrobce jednak vysokou procesní spolehlivost a přesnost díky vysoké tuhosti upínače, jednak přesné opakování při výměně nástroje (s přesností na 2 µm). Za zmínku stojí dále flexibilní použití: Pro všechny druhy upínačů (jako Weldon, upínací kleštiny ER, hydraulická pouzdra nebo upínače fréz s nástrčný trnem), pro frézování a vrtání a dále ve všech typech strojů (např. obráběcí centra či multifunkční stroje). Uživatelé, kteří používají datové nosiče, pokryjí s upínacím kuželem celý svůj sortiment nástrojů. Protože je univerzálně použitelný nejen na všech strojích a pro všechna obrábění, ale také u všech délek vyložení – tedy pro prodloužení a zkrácení. Zdokonalený upínač od společnosti Walter tak opět odráží dlouholeté zkušenosti a Engineering Kompetenz v oblasti Capto.

www.walter-tools.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP