www.modernitovarna.com
NSK

Řešení NSK pro řízení pohybu přinášejí lepší výsledky obrábění

Společnost NSK Europe, přední světová firma v oblasti techniky řízení pohybu, využije nadcházející mezinárodní veletrh pro obrábění kovů AMB 2024 (Stuttgart, Německo, 10. až 14. září 2024) k tomu, aby upozornila na svá nejnovější řešení pro obráběcí stroje. Inovativní ložiska, kuličkové šrouby a lineární vedení NSK mohou uživatelům i konstruktérům strojů přinést významné výhody.

  www.nskeurope.com

Základním předpokladem výroby přesných součástí na obráběcích strojích jsou kvalitní ložiska. Mezi nejnovějšími produkty NSK na veletrhu AMB 2024 bude kuličkové ložisko s kosoúhlým stykem ROBUSTDYNA pro vřetena obráběcích strojů. Toto ložisko s vysokou únosností, vhodné pro velké rychlosti, umožňuje vysoce univerzální obrábění díky vynikajícímu výkonu při hrubovacích i dokončovacích operacích.

Použití větších kuliček v ložiskách ROBUSTDYNA zvyšuje únosnost tohoto inovativního ložiska ve srovnání s ložisky předchozí generace o až 15 %. Uživatelé tak mohou snáze obrábět náročné materiály, jako jsou Inconel, titan nebo kompozity. Díky až trojnásobné únavové trvanlivosti (tj. základní trvanlivosti redukované součinitelem zatížení, který je závislý na poměru ekvivalentního dynamického zatížení ložiska a jeho mezního únavového zatížení) podporují ložiska ROBUSTDYNA jak těžké, tak vysokorychlostní obrábění.

Další zajímavostí ve stánku NSK na veletrhu AMB bude ložisková klec SURSAVE (TSR) pro kuličková ložiska s kosoúhlým stykem, která se obvykle používají na hlavním vřetenu obráběcích strojů. Klec SURSAVE z pryskyřice PPS, vedená vnějším kroužkem, má o 20 % menší tření než běžná ložiska. Stroje tak mohou dosáhnout úspory energie a díky menší tepelné dilataci vřetena také větší přesnosti obrobku.

Návštěvníci veletrhu AMB, kteří hledají nejnovější inovace v oblasti kuličkových šroubů, se mohou těšit na kuličkové šrouby nové generace pro vysoce přesné obráběcí stroje. Díky menším nepřesnostem pohybu a absenci chyby druhého kvadrantu tento kuličkový šroub snižuje nebo odstraňuje potřebu sekundárních operací, jako jsou leštění a zpevňování povrchu, například při výrobě vysoce přesných forem a zápustek. Nižší točivý moment pohonu navíc přináší úspory ve spotřebě energie.

Společnost NSK rovněž vystaví svůj nedávno vyvinutý kuličkový šroub s minimalizovaným vývinem tepla. Ztráty třením způsobující disipaci mechanické energie na teplo jsou u tohoto inovativního výrobku přibližně o 45 % menší než u běžných kuličkových šroubů při stejné tuhosti, což uživatelům pomáhá zachovat přesnost polohování. Kuličkový šroub s minimalizovaným vývinem tepla navíc snižuje spotřebu energie obráběcích strojů tím, že omezuje nebo dokonce odstraňuje požadavky na chlazení.

Dalšími součástmi, které mají zásadní význam pro úspěch mnoha nových obráběcích strojů, jsou lineární vedení. Ústředním bodem nabídky NSK v této oblasti na veletrhu AMB bude nedávno představená řada vedení DH/DS s dlouhou životností. Díky nejlepší dynamické únosnosti ve své třídě má lineární vedení DH/DS více než dvojnásobnou trvanlivost (tj. celkovou dráhu chodu) než běžná vedení řady NH/NS. Tento vyspělý výrobek také usnadňuje zmenšování rozměrů strojů tím, že umožňuje použít pro dané zatížení menší lineární vedení. Tím se snižuje i hmotnost stroje a spotřeba energie.

Mezi dalšími inovativními produkty NSK na veletrhu budou osvědčená válečková vedení řady RA. Vzhledem k vysoce prachotěsným těsněním, která zabraňují pronikání nečistot spodní stranou vozíku, dosahují obráběcí stroje s válečkovými vedeními řady RA velké spolehlivosti v náročných provozních prostředích.

Ve stánku C44 v hale 2 bude po celou dobu veletrhu AMB 2024 přítomen tým odborníků společnosti NSK, který návštěvníkům představí inovace a kvalitu řešení pro řízení pohybu.

1) Kuličková ložiska s kosoúhlým stykem ROBUSTDYNA od společnosti NSK určená pro vřetena obráběcích strojů usnadňují obrábění náročných materiálů, jako jsou Inconel, titan a kompozity

Řešení NSK pro řízení pohybu přinášejí lepší výsledky obrábění

2) Lineární vedení NSK řad DH/DS mají dvojnásobnou trvanlivost (vyjádřenou délkou dráhy, kterou může vedení ujet) oproti konvenčním vedením NH/NS


Řešení NSK pro řízení pohybu přinášejí lepší výsledky obrábění

 

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP