www.modernitovarna.com
Walter Tools News

Walter rozšiřuje řadu nástrojů v segmentu obrábění lehkých materiálů a posiluje své zastoupení ve světě

Na pozadí těchto skutečností rozšířila společnost Walter svou produktovou řadu, která se rozrůstá již déle než 20 let, a své kompetence v oblasti lehkých materiálů – mimo jiné akvizicí výrobce FMT (Frezite Metal Tooling).

  www.walter-tools.com
Walter rozšiřuje řadu nástrojů v segmentu obrábění lehkých materiálů a posiluje své zastoupení ve světě

Lehké materiály získávají v průmyslové výrobě stále větší význam. Protože především v automobilovém, leteckém a kosmickém průmyslu platí: Čím menší je hmotnost, tím nižší je spotřeba energie – důležitý faktor, zejména proto, že nemá kladný vliv jen na hospodárnost, ale také na emise CO2 a například dojezd elektromobilů.

Na pozadí těchto skutečností rozšířila společnost Walter svou produktovou řadu, která se rozrůstá již déle než 20 let, a své kompetence v oblasti lehkých materiálů – mimo jiné akvizicí výrobce FMT (Frezite Metal Tooling). Jako výsledek dnes Walter FMT nabízí vysloveně rozsáhlé portfolio nástrojů pro obrábění hliníku. Totéž platí pro portfolio PKD pro obrábění lehkých kovů, jako hliníku a hliníkových slitin.

Individuální procesní řešení
„Nástroje PKD jsou přibližně z 98 procent speciální nástroje, které individuálně přizpůsobujeme podle specifických požadavků a použití příslušných zákazníků,“ vysvětluje Roland Hanischdörfer, Field Business Developer PKD ve společnosti Walter. „Společně s našimi zákazníky tak vyvíjíme řešení obrábění na míru. Přitom se nám i našim zákazníkům velice hodí velké zkušenosti Walter FMT v oblasti lehkých materiálů.“

Tak je například každé žebro křídla, které vyztužuje nosnou plochu letadla, vyrobeno jinak než ostatní. Naproti tomu v automobilové oblasti je nutno zvládat mimořádně vysoké počty kusů v sériové výrobě a krátké časy taktů. Aby bylo možné splnit tyto velmi rozdílné obráběcí scénáře, jsou procesní řešení Walter FMT individuální a čerpají svůj potenciál z rozsáhlého standardního sortimentu a speciálních řešení, která jsou součástí portfolia společnosti Walter.

Vysoké požadavky na obrábění a nástroje
Takové high-tech součásti kladou na obrábění a použité nástroje velmi vysoké požadavky. „Například hliníkové materiály s vysokým podílem křemíku jsou abrazivní, hliník z řady slitin 7000 může být naproti tomu vysokopevnostní,“ vysvětluje Stefan Benkóczy, Component Manager ve společnosti Walter. „Ostatní skupiny hliníku mají zase sklon k tvorbě plynulé třísky a mazání.“

To a spousta různých tvarů a/nebo materiálů vyžaduje flexibilní obráběcí strategie a nástroje. Výzvy, na které Walter poskytuje naprosto přesnou odpověď svým rozsáhlým portfoliem standardních nástrojů, speciálními nástroji PKD a svými zkušenostmi.

Nová řešení pro automobilový průmysl
K novinkám v portfoliu Walter PKD pro automobilový průmysl patří mimo jiné nástroje pro obrábění součástí podvozků – oblast, ve které má společnost obrovskou spoustu zkušeností a vysokou kompetenci. A Walter samozřejmě podporuje také vývoj elektromobility, například pomocí nástrojů pro obrábění těles statorů, vnějších krytů elektromotorů.

Celkově zahrnuje aktuální řada výrobků společnosti Walter v oblasti obrábění lehkých kovů přibližně 12 000 různých standardních nástrojů. K tomu se přidávají speciální nástroje PKD a nástroje ze slinutého karbidu a dále hybridní varianty, které odrážejí kompetentní řešení odborníků na PKD a lehké materiály ve společnosti Walter. Všechny tyto nástroje se vyznačují vysokou hospodárností díky krátkým dobám obrábění a nadprůměrně dlouhou životností.

Posílené zastoupení ve světě
Kromě rozšíření řady výrobků PKD zvýšila společnost Walter také počet svých výrobních a servisních závodů a ostřicích center – mimo jiné ve východní Evropě a Střední Americe. Díky tomu poskytuje společnost své služby a výrobky na celém světě ještě lepším a rychlejším způsobem.

www.walter-tools.com

  Vyžádejte si více informací…

LinkedIn
Pinterest

Připojte se k více než 155 000 sledujícím IMP